Laat uw gladde natuurstenen vloer behandelen met een antislip behandeling. Zonder antislip coating maar met een speciale, onzichtbare techniek kunnen wij natuursteen stroef maken. Zo hoeft u niet meer bang te zijn voor uitglijden. Niet alleen natuursteen kunnen wij antislip maken maar ook andere keramische tegels worden met een antislip behandeling stroever zonder dat er iets aan het uiterlijk van de natuurstenen vloer verandert. Een antislip behandeling voor natuursteen wordt veel toegepast bij entrees, op terrassen en tuinpaden van natuursteen.


gladde natuurstenen vloer behandelen

Natuursteen stroef maken: Onze werkwijze

Net als bij het stroef maken van andere vloeren, zoals tegels of beton, beginnen we bij een natuurstenen vloer eerst met het meten van de stroefheid van de gladde natuursteen. Zo kunnen we een goede vergelijking maken voor en na de antislip behandeling.
De volgende stap is het schoonmaken van de gladde natuursteen met speciale reinigingsmiddelen.

Natuursteen stroef maken doen we door het aanbrengen van een antislip vloeistof. Deze speciale vloeistof heeft een inwerktijd van ongeveer 1 tot 1,5 uur. Na het antislip maken van de natuurstenen vloer gaan we opnieuw de vloer reinigen. De natuurstenen vloer mag na de antislip behandeling gelijk weer gebruikt worden. Vaak impregneren we de vloer nog na het antislip maken om het intrekken van vuil en water tegen te gaan.

Vraag een proefstuk aan

Een gladde vloer stroef maken

Het principe van de werking van een natuurstenen vloer stroef maken is hetzelfde als elke andere gladde vloer stroef maken. Met de antislip behandeling maakt de vloeistof microscopisch kleine groeven in de toplaag van de gladde natuurstenen vloer. Er verandert niets aan het uiterlijk van uw natuurstenen vloer. Als er water ligt op natuursteen dan kan door het stroef maken het water weg onder de schoenzool of voeten waardoor er meer grip ontstaat. De kans op uitglijden wordt zo verkleind en daarmee worden ongevallen voorkomen.

Voorkom uitglijden! Kies voor een Antislip behandeling van natuursteen

Onderhoud na het stroever maken van natuursteen

Het antislip maken van natuursteen maakt geen structuur aan op de vloer. Hierdoor vervuilt de vloer minder snel als bij een antislip coating of een antisliptegel. Het onderhoud van uw stroeve natuurstenen vloer is niet ingewikkeld. U heeft geen speciale schoonmaakmiddelen nodig. Met de juiste methodiek en een goed reinigingsmiddel kunt u de vloer schoon en stroef houden.
Na het antislip maken krijgt u van ons een onderhoudsadvies. Hierbij houden we rekening met de manier waarop u nu de vloer schoonmaakt. Onderhoud van de stroeve natuurstenen vloer kost dus niet meer tijd.

Vraag een proefstuk aan

Antislip maken van vloeren: Onze garantie

Door de combinatie van de unieke vloeistof en de deskundigheid van onze medewerkers kunnen wij een ongebruikelijk lange garantietermijn geven. Op badkamers van particulieren geven wij 10 jaar garantie op het antislip effect. Bij natuurstenen vloeren die bedrijfsmatig gebruikt worden geven wij minimaal 5 jaar garantie op het antislip effect. Het is mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten met een jaarlijkse stroefheidsmeting en een dieptereiniging. Hierdoor kan de garantietermijn nog meer verlengd worden.

antislip maken natuurstenen vloer

Klanten met een antislip natuurstenen vloer

  • Rijkswaterstaat Maastricht: antislip en impregneren Belgisch hardsteen atrium
  • Atriumgebouw Amsterdam: granieten vloer begane grond