Tegelvloer stroef maken: Antislip tegels

Gladde tegels stroef maken kan met een antislip behandeling van Sta veilig. Dit is een onzichtbare oplossing om van gladde vloertegels antislip tegels te maken zonder dat het karakter en het uiterlijk van de tegels verandert. Zo bent u gelijk van uw gladde tegelvloer af en blijven uw tegels nog net zo mooi.
Deze antislip behandeling voor tegelvloeren wordt veel toegepast bij de badkamer vloer, zwembaden, sauna’s, keukens, entrees, winkelcentra. Eigenlijk overal waar door water een tegelvloer glad kan worden en er kans is dat mensen uitglijden.


tegelvloer stroef maken

Gladde tegels stroef maken: De werkwijze

Voordat we met de antislip behandeling beginnen doen we eerst een stroefheidsmeting. Op deze manier kunnen we goed de situatie voor en na de antislip behandeling vergelijken.
De volgende stap is het grondig schoonmaken van de gladde tegelvloer met professionele reinigingsmiddelen. Na het schoonmaken gaan we beginnen met de gladde tegels stroef maken en wordt de antislipvloeistof aangebracht.

Afhankelijk van de hardheid van de tegel en de gewenste stroefheid is de inwerktijd 1½ tot 3 uur. Na het antislip maken van de tegelvloer wordt de vloer nog een keer goed schoongemaakt. De tegelvloer is na de antislip behandeling gelijk weer te gebruiken. Als we klaar zijn met de antislip behandeling doen we nog een stroefheidsmeting om de stroefheid te controleren.

Vraag een proefstuk aan
gladde tegels stroef maken

Zo werkt een antislip tegelvloer

Een antislip tegelvloer ontstaat door onze antislip behandeling waarbij met een speciale vloeistof microscopisch kleine groeven gemaakt worden in de toplaag van de gladde tegelvloer. Deze groefjes zijn zo klein dat ze met het blote oog niet te zien zijn en uw mooie tegelvloer is nog net zo mooi als voor de antislip behandeling.
Deze onzichtbare groeven zorgen ervoor dat als de tegelvloer nat wordt het water weg kan onder de schoenzool of voet. Zo is er meer grip en is de kans op uitglijden aanzienlijk kleiner geworden.

Onderhoud antislip tegelvloer

De antislip behandeling van Sta Veilig maakt dus geen structuur aan op de vloer. Dit betekent dat de vloer minder snel vuil wordt dan bij een coating of een antisliptegel. Het onderhoud van uw antislip tegelvloer is zeer eenvoudig en kost u geen extra tijd. Een goed reinigingsmiddel en de juiste techniek is voldoende om de tegelvloer schoon en stroef te houden.

Na de tegelvloer antislip behandeling krijgt u advies over hoe u de stroeve tegelvloer het beste kunt onderhouden zodat hij lang stroef blijft. We houden dan rekening met uw manier van schoonmaken zoals die binnen uw bedrijf wordt toegepast. Het onderhouden en schoonmaken van uw stroeve tegelvloer duurt niet langer dan u al gewend was. Zo hoeft u geen speciale schoonmaak middelen te kopen om de garantie op de stroeve vloer te behouden.

Voorkom uitglijden en laat uw gladde tegels stroef maken!

Garantie op de stroeve tegelvloer van Sta Veilig

Dankzij onze ervaring, de deskundigheid van onze medewerkers en onze unieke vloeistof kunnen wij lange garantie geven op het stroef maken van de tegelvloer. Zo geven wij op badkamers bij particulieren 10 jaar garantie op de antislip tegelvloer.

Ook bij bedrijfsvloeren krijgt u minimaal 5 jaar garantie op het antislip effect. Wilt u als bedrijf meer zekerheid? Sluit dan een onderhoudscontract af en wij komen elk jaar langs om de tegel vloer goed te reinigen en we meten dan gelijk de stroefheid van uw tegelvloer. Dit betekent meer zekerheid voor u en een langere garantie op de stroeve tegelvloer. Hierdoor wordt de kans op uitglijden van uw klanten of personeel aanzienlijk verkleind.

Vraag een proefstuk aan

antislip tegels

Deze bedrijven hebben een antislip tegelvloer van Sta Veilig

  • Woonzorg Nederland: Tegelvloer entree Winschoten
  • Sportfondsen Nederland: Diverse zwembaden voorzien van antislip
  • Singelveste Allee Wonen Breda: 138 badkamervloeren antislip
  • Laudy Bouw: 62 badkamervloeren complex Victoriastaete St. Michielsgestel
  • Laudy Bouw: 1400 m2 keramische bestrating Kentalis St. Michielsgestel
  • In diverse gemeenten antislip in badkamers in het kader van de WMO

gladde tegelvloer